06 20813056 ted@mobikey.nl

Ready 2 Share by MisterGreen

Met MisterGreen Ready 2 Share, kortweg R2S, huur je zakelijk een Tesla deelauto. Met legio mogelijkheden en aanzienlijke voordelen. De Tesla gebruik je voor zakelijke ritten die gereden worden door je werknemers. Alle zakelijke ritten worden vermeld in één of meerdere digitale agenda’s. Er worden automatisch gedetailleerde ritrapportages gemaakt, zodat is vastgelegd dat de auto uitsluitend zakelijk wordt gebruikt. Een Ready 2 Share deelauto is dus géén Auto van de Zaak. En dat biedt grote voordelen.

 

Zakelijke huurder

Met de zakelijke huurder wordt een afspraak gemaakt hoeveel kilometer er jaarlijks wordt gereden.

Er mag uitsluitend zakelijk met de auto worden gereden door één of meerdere werknemers die altijd met een eigen MobiKey rijden. De zakelijke ritten worden bijgehouden in een digitale agenda, zodat elke rit fiscaal is verantwoord. De cumulatief gereden kilometers worden aan de huurder gemeld en worden via een maandelijks voorschot verrekend.

De auto mag niet worden onderverhuurd of privé gebruikt.

MobilityKey of smartphone

Via een MobilityKey of smartphone weet de auto welke huurder van de auto gebruik maakt. De cumulatief gereden kilometers per jaar worden in rekening gebracht.

Privé huren

Een zakelijk gehuurde R2S deelauto mag uitsluitend zakelijk worden gebruikt en niet privé worden gereden. Elke rit dient te worden vastgelegd in agenda en de rittenregistratie bevestigt de gemaakte ritten. Buiten de gereserveerde werktijden is de R2S-deelauto beperkt beschikbaar via een externe verhuurder.

Welke Tesla's komen in aanmerking?

Op dit moment verhuurt MisterGreen nog uitsluitend Tesla Model S occasions. Die auto’s komen uit de reguliere lease en rijden als nieuw, want bij een gebruikte Tesla speelt de leeftijd geen rol. Er is altijd een behoorlijk aanbod in verschillende kleuren en uitvoeringen.

Voorbeeld Zakelijk Delen

Een bedrijf huurt drie Tesla’s voor gerichte bezoeken aan klanten. Er zijn zes werknemers die de auto’s gaan gebruiken. Elke werknemer krijgt een app op zijn smartphone. De app herkent een auto. Die wordt ontgrendeld en de werknemer kan gaan rijden. MisterGreen regelt dat de auto’s bij de huurder worden geparkeerd, zodat gemakkelijk over de auto’s kan worden beschikt. Het maakt niet met welke auto wordt gereden, alle combinaties zijn mogelijk. En eenvoudiger dan één factuur per maand kan het nauwelijks.

Over het delen van een R2S auto

Een Ready 2 Share auto van MisterGreen is een deelauto en kan daarom door meerdere huurders worden gebruikt. Zakelijk of privé maakt niet uit. Als een huurder A de auto op woensdag niet gebruikt, kan de auto worden gereden door huurder B. Gewoon onderling afspreken. Elke huurder gebruikt zijn eigen MobilityKey of de app en wordt separaat belast. Elke huurder heeft tenslotte zijn eigen MobilityKey. Elke combinatie is mogelijk.

Zakelijke voordelen
  • De administratie wordt beperkt tot één factuur per maand;
  • Geen loonadministratie meer voor een werknemer;
  • Forfait, zoals bij eigen of bij leaseauto’s, is niet van toepassing;
  • Huren is veel flexibeler, eenvoudiger en overzichtelijker.
Duurzaam voordeel

Er is nog een belangrijke factor waarom de Ready 2 Share auto’s van MisterGreen zo interessant zijn. Elektrische auto’s zijn veel beter dan brandstofauto’s. Er zitten veel minder onderdelen in en de batterijen gaan heel lang mee. Daarom rijden de auto’s ook veel langer dan een normale lease-auto. De Ready 2 Share auto’s rijden vele jaren extra en dat betekent dat ook de overheid heel blij is met deze deeloplossing. Alle huurders betalen tenslotte BTW! Een Ready 2 Share auto is duurzaam en goed voor de economie van ons land!